IT Academies opzetten om jonge (ex) asielzoekers een nieuw perspectief te bieden.

IT Academies opzetten om jonge (ex) asielzoekers een nieuw perspectief te bieden.

In het kantoor op Hoog Catherijne in Utrecht werd namens de VINCI Foundation NL de cheque door Edwin van Merriënboer van Axians overhandigd aan Bright Richards en Jan Pirot van New Dutch Connections voor de aanschaf van IT apparatuur en meubilair voor het opzetten van IT Academies.

New Dutch Connections (NDC), opgericht in 2004, heeft tot doel jonge(ex)asielzoekers en vluchtelingen, betrokken burgers, Bright Richards, Jan Pirot en Edwin van Merriënboerbedrijven, organisaties en lokale initiatieven met elkaar in contact te laten komen, zodat er een waardevol wederzijds begrip ontstaat. NDC is erop gericht om een duurzame empowering community te ontwikkelen met deze instanties en particulieren rondom de jonge (ex-)asielzoekers. NDC empowered en inspireert deze jongeren om de regie over hun leven in eigen handen te nemen zodat zij niet voor onbepaalde tijd in een wachtstand staan. Voor jongeren in de levensfase tussen 15 en zo’n 30 jaar is het van groot belang dat de persoonlijke en professionele ontwikkeling niet stagneert. NDC doet dit door middel van wekelijkse trainingen, een individueel coaching programma, excursies naar bedrijven, organisaties en opleidingen, gastcolleges.

Bright Richards, medeoprichter van NDC: ”De mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst. Ontmoet je criminelen in het nieuwe land dan is de kans dat je een crimineel wordt groot. Ontmoet je ICT’ers dan is de kans groter dat je ICT’er wordt. Dankzij VINCI Foundation NL, de hulp van Axians medewerkers en de IT Academies kunnen veel jongeren een nieuwe kans krijgen in Nederland”.

Met de sponsoring van VINCI Foundation NL wordt het mogelijk om op meerdere plekken in Nederland IT-trainingen tRens Groenveld sponsore geven en zo dichter bij de woonplaats van de jongeren.

Rens Groenveld van Axians heeft dit project, als sponsor, onder de aandacht gebracht van de VINCI Foundation NL. Hij geeft aan: “Wat ik enorm leuk vind om te zien is dat een idee, dat klein begon, is gegroeid naar zoiets groots en moois. Initieel wilden NDC en ik graag een avond organiseren op het kantoor van Axians, waarbij we vluchtelingen konden leren programmeren. Toen we vervolgens met VINCI Foundation NL in aanraking kwamen, is het idee enorm gegroeid. Waarom stoppen bij één avond plezier, als we er gezamenlijk levenslang plezier van kunnen maken? Ik ben ervan overtuigd dat dit project heel veel mensen gaat helpen met hun integratie in onze samenleving, hun carrière pad en hun persoonlijke enthousiasme.