Matching for Success biedt jongeren de kans op een nieuwe start

Matching for Success biedt jongeren de kans op een nieuwe start

Vivaan is een brede welzijnsorganisatie die mensen en instellingen ondersteunt om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor een krachtige samenleving waarin iedereen kan deelnemen. In 2012 startte Vivaan het project Matching for Success om jongeren zonder dagbesteding weer op weg te helpen naar een opleiding of nieuwe baan. In de afgelopen jaren hebben 30 jongeren weer een nieuwe start kunnen maken.

Dit succes heeft het jongerenwerk van Vivaan in Veghel een hart onder de riem gegeven om een doorontwikkeling van dit project op te gaan zetten. Dit plan werd nog eens versterkt door de nieuwe locatie van het jongerencentrum ‘De Kluis’ op het terrein van het oude CHV in Veghel en omdat bleek dat er nog steeds 400 jongeren in Veghel zijn zonder dagbesteding. Door persoonlijke coaching van de jongeren door vrijwilligers worden jongeren op weg geholpen naar een actieve deelname aan onze samenleving. Naast de individuele begeleiding door de vrijwilligers (coaching van het opstellen en uitvoeren stappenplan) vervullen de betrokken jongerenwerkers een intermediaire rol naar bedrijven om de arbeidsmarkt voor jongeren toegankelijker te maken en om de arbeidsmarktervaring van de jongere te verbeteren door bemiddeling naar stage, leerwerkplek of bijbaan.

De VINCI Foundation NL kent niet alleen financiële steun toe, maar stimuleert ook medewerkers van VINCI om zich, in de vorm van een sponsorschap, in te zetten bij de ondersteunde organisaties. Michael van Mil, werkzaam bij VINCI Facilities (onderdeel van VINCI Energies), is vrijwilliger bij Vivaan en nam het initiatief om dit project voor te leggen aan de VINCI Foundation NL. Hij blijft betrokken bij dit project.

VINCI Foundation NL ondersteunt o.a. projecten die een basisopleiding of trainingen aanbieden en begeleiding bieden aan mensen zonder opleiding/kwalificaties om zo toegang te verlenen tot de arbeidsmarkt.

Matching for Success

v.l.n.r. Gonnie Smulders (Vivaan), Jos Boers (VINCI Energies) en Michael van Mil (werkzaam bij VINCI Facilities, onderdeel van VINCI Energies en vrijwilliger bij Vivaan)